Zoeken in deze blog

vrijdag 28 augustus 2009

28/08/09 RBC Roosendaal 3 - 0 MVV Maastricht (Mariflex Stadion - 1.000 Toeschouwers)

Roosendaal, zo dichtbij en toch buitenland. Na een goed half uur bollen stonden we voor de derde keer op korte tijd weer bij onze Noorderburen om een wedstrijdje mee te pikken. Deze keer nog eens in de meestal saaie Jupiler League, wat eigenlijk vandaag niet anders was. Bedoeling dat we Roosendaal deden was dat ik vroeger enkele malen in het oude stadion was geweest maar sinds RBC een nieuw heeft (reeds van 2000) stond dit toch al wel even op de planning.

Voor de wedstrijd zijn we nog even gaan kijken of er nog iets recht stond van het vorige stadion “De Luiten” maar niks meer te bespeuren, het heeft plaats gemaakt voor een woonwijk zonder enige “littekens” achter te laten. Jammer maar helaas.

Kaartje gekocht en dan even langs de fanshop en kantine aan de hoofdtribune, net op tijd want er viel een serieuze bui uit de lucht.

De wedstrijd was zoals meestal van een laag niveau maar RBC was de meerdere van MVV en kwam halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Iets later pakte een MVV’er zijn 2de gele kaart en eigenlijk wist je al dat de wedstrijd was gespeeld. MVV was onmondig en in de tweede helft maakte RBC de klus af met onder meer nog een mooi vrije trap doelpunt. Er werd bv ook nog een doelpunt afgekeurd, een bal onderkant van de lat wat de score gerust veel hoger had kunnen doen oplopen.

Eigenlijk saaie boel daar, weinig publiek en best koud in t-shirt. De verwarming in de auto deed dienst richting Deurne.